… la tipar si pe facebook

Posted: martie 1, 2011 in Pe drumul spre tipar

Martisorul aduce vesti bune!

Cartea va fi publicata in aceasta primavara. Cu toate astea, ea va figura si pe facebook (figureaza deja ca „abandonulcaluluinegru”, doar ca e intr-un stadiu de inceput). Si bineinteles, aici.

In principiu, asa cum veti vedea, romanul poate fi o platforma mai larga de discutii a propos de realitatile unei anumite generatii. Atat a celor care sunt in tara, cat si a celor care au hotarat sa isi croiasca viitorul in alte locuri… E supozitia noastra, a autorului si a unui cerc restrans de prieteni, care se regasesc total sau partial in aceasta carte.

Pentru ca subiectul si deznodamantul cartii pot fi scrise in mai multe variante, va invitam la co-creatie.

E o carte, in principal, pentru intelectuali; pentru cei pasionati de politica, economie si proximele. Este o carte care invita la introspectie, previzibila pe alocuri – mai ales daca urmaresti ce se intampla azi. In egala masura, avand in vedere momentul in care a fost scrisa (2009, inainte de alegeri), mi s-a parut ca a anticipat in mare masura un posibil deznotamant tehnocratic. Care, iata, e reluat in zilele noastre. Este o carte despre diaspora. Este o carte despre pacatele trecutului si radacinile lor adandi si lungi. Despre caractere umane. Despre framantarile adaptarii. Despre inocenta si frustrare. Despre ipocrizie si oportunism. Despreleadership si lipsa lui. Despre dragoste nespusa si romantism rational.

In cartea asta auzi aglomeratia strazii, ecourile cladirilor guvernamentale, zgomotul naturii si bataile propriei inimi. Nu stiu daca e o capodopera. Asta vor decide cititorii mai obiectivi ca mine. Miza unei cartie este insa mai mare; cel putin in mintea mea. Sa indemne la auto-actualizare, sa trezeasca umanistul din noi, sa ne ghideze spre realizari, sa ne stimuleze dedicarea si curiozitatea intelectuala. Asta face „Abandonul calului negru” din punctul meu de vedere.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s